De top 10 beste baby matras van 2024

Beste baby matras 2024: Onze top 10 beste baby matras

20 jan. 2023

Als trotse ouder wil je uiteraard alleen het beste voor je kind. Dit betekent onder meer dat je in een nieuwe baby matras moet investeren. Maar, wat is nou de beste baby matras voor jouw kind? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden.

Dat is te danken aan het onderzoek dat wij verricht hebben. Bij dit onderzoek zijn wij op zoek gegaan naar de 10 beste baby matras. Alle bevindingen die wij hierbij opgedaan hebben, delen wij met je in dit artikel. Daarnaast voorzien we je nog van enkele handige tips. Door deze tips in acht te nemen, ben je in staat om de beste baby matras voor jou en je kind uit te kiezen. Neem dit artikel op je gemakje door en maak direct kennis met de best geteste baby matras.

De 5 beste baby matras uitgelicht

Wil je als ouder een nieuwe baby matras voor je baby kopen? Dan is het vooral van belang dat je heel kritisch bent. Aangezien je baby je meest kostbare bezit is, is het zaak om alleen in de beste babyproducten te investeren. Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij hebben namelijk de 5 beste baby matras voor je samengesteld. Als je voor één van deze 5 varianten kiest, doe je volgens ons een meer dan prima aankoop. Dit zijn niet zonder reden de 5 best geteste baby matras.

Laatste update: 5 aug. 2023

1. AeroSleep® Evolution Pack 2-in-1: matras + 3D matrasbeschermer wieg 80 x 50 cm.

De AeroSleep Evolution Pack 2-in-1 biedt u de perfecte oplossing voor een veilige, gezonde en comfortabele baby-slaapomgeving. De babymatras van 80 x 50 cm is gemaakt van levensmiddelengrade schuim dat is voorzien van een 3D-matrasbeschermer. De unieke 3D-matrasbeschermer is gemaakt van een ademend 3D-weefsel dat de luchtcirculatie verbetert. Het voorkomt dat bacteriën en schimmels in de matras komen en biedt een optimale hygiëne. Bovendien biedt het een uitstekende ventilatie en een aangenaam slaapklimaat, waardoor het de beste bescherming biedt voor de baby. De speciale structuur van de matrashoes zorgt voor extra matraskern ventilatie. Hierdoor wordt de babymatras optimaal geventileerd en blijft de babymatras langer fris en schoon. De matrashoes is ook voorzien van een extra luchtkanaal aan de onderkant, waardoor de luchtcirculatie onder de matras wordt verhoogd. Bovendien heeft de matras een unieke kernstructuur, waardoor het een perfecte ondersteuning biedt voor kleine baby's. De matras heeft een kern van schuim dat is voorzien van een dubbele laag van geperforeerde folie. De folie is voorzien van microgaten, waardoor de lucht optimaal kan circuleren. De matras is voorzien van een extra zachte toplaag, zodat het comfortabel is voor de baby.

2. Bamboe Ovaal Matras 72x32 cm Zacht Aanvoelend Ideaal : Mozesmand, Kinderwagen en Wieg Omkeerbaar Afritsbare hoes.

Deze bamboe ovaal matras met afritsbare hoes is perfect als je op zoek bent naar een comfortabel matras voor je kind. De matras is gemaakt van 100% bamboe, wat een natuurlijk, fris en ademend materiaal is. Het is 72x32 cm groot, wat perfect is voor een mozesmand, kinderwagen of wieg. De bamboe ovaal matras heeft een speciale technologie die er voor zorgt dat het een zacht aanvoelend en comfortabel matras is. Het heeft ook een afritsbare hoes die je eenvoudig kunt verwijderen en wassen. Het is ook omkeerbaar zodat je het aan beide kanten kunt gebruiken. De bamboe ovaal matras is de perfecte manier om je kindje een comfortabele en veilige slaapplaats te geven.

3. Baby matras Comfortschuim 60x120 cm.

Deze baby matras in Comfortschuim is een perfecte optie voor uw kindje. Het is 60x120 cm en heeft een afritsbare hoes, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Het Comfortschuim is erg stevig en laat uw kindje niet diep in het matras zakken. Hierdoor kan uw kindje niet zo snel oververhit raken. Daarnaast is het matras voorzien van luchtkussentjes die de luchtcirculatie bevorderen, zodat het matras langer fris blijft. De matras biedt ook voldoende ondersteuning aan het lichaam van uw kindje, waardoor het comfortabel en veilig slaapt. Het matras is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor het lange tijd meegaat en de beste kwaliteit biedt.

4. Princessmatrassen Ledikantmatras 60x120x10 cm SG25 -Anti-allergische wasbare hoes met rits.

De Princessmatrassen Ledikantmatras 60x120x10 cm SG25 is een perfecte oplossing voor een gezond en comfortabel slaapklimaat voor uw kleintje. Dit matras biedt het hoogste comfort voor uw kindje met een luxe en zachte Poly Comfort schuim SG25. De matras is voorzien van een extra dunne, anti-allergische en wasbare tijk in de kleur Ecru. Bovendien is deze rondom voorzien van een luxe dubbeldoek afneembare met rits. Dit zorgt ervoor dat het matras optimaal ventileert en dat het matras gemakkelijk schoongemaakt kan worden. De Princessmatrassen Ledikantmatras 60x120x10 cm SG25 is geschikt voor een ledikant van 60x120 cm en is 10 cm dik. De matras is ook geschikt voor gebruik op een boxspring. Door de combinatie van het Poly Comfort schuim SG25 en de anti-allergische, wasbare tijk krijgt uw kindje de ultieme slaapervaring. De matras is BPA-vrij, dus u bent verzekerd van een veilige en gezonde slaapomgeving voor uw kind.

5. Ledikant-Baby-Princess Matras 60x120 x14 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.

Met de Ledikant-Baby-Princess Matras 60x120 x14 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits zorg je ervoor dat je baby veilig en comfortabel slaapt. De matras is gemaakt van Poly Comfort schuim SG25, wat garant staat voor een heerlijk comfort en een goede ondersteuning. Gemaakt met het welzijn van je baby in het achterhoofd is het materiaal hypoallergeen en behoudt het daarnaast een uitstekende luchtcirculatie. De matras is voorzien van een anti-allergische dubbeldoek met een luxe afneembare hoes met rits. Deze is gemaakt van een hoogwaardige wasbare tijk in de kleur Ecru, wat garant staat voor een frisse en hygiënische slaapomgeving. Daarnaast is de hoes gemakkelijk te onderhouden, zodat je baby uitgerust en fris wakker wordt.

Nog eens 5 goede baby matras

Heb je de perfecte baby matras nog niet gevonden? Dat is goed mogelijk. Het aanbod van baby matras is nogal divers, waardoor je uit meerdere varianten kunt kiezen. Het kan daarom geen kwaad om ook eens naar onderstaande 5 baby matras te kijken. Deze varianten zijn ook goed uit ons onderzoek naar voren gekomen en sluiten mogelijk nog beter op je wensen aan.

6. Ledikant-Baby-Matras 60x120 x12 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.

Onze Ledikant-Baby-Matras 60x120 x12 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits is een uitstekend product voor het comfort en de steun van uw baby. De matras is gemaakt van duurzaam polyether schuim met een dikte van 12 cm en een maximaal draagvermogen van 50 kg. De matras is bovendien geschikt voor lattenbodems, spiraalbodems en gaatjesbodems. De matras is voorzien van een anti-allergische wasbare hoes met rits, waardoor het hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken is. De matras is voorzien van een ademende laag, waardoor de luchtcirculatie en ventilatie wordt verhoogd, wat resulteert in een verhoogd comfort. De matras is bovendien voorzien van een geïntegreerde temperatuurregelaar, waardoor uw kindje nooit te warm of te koud zal liggen.

7. Baby Matras Mels 100% Micropercale Open Cel Ademend Anti verstikkend Kindermatras 60x120 cm.

De Baby Matras Mels 100% Micropercale Open Cel Ademend Anti verstikkend Kindermatras is hier voor u. Deze duurzame matras is gemaakt van een kwaliteit Micropercale stof wat vocht en warmte perfect reguleert. Hierdoor wordt uw kindje een optimaal slaapcomfort geboden in een frisse omgeving. Bovendien is de matras voorzien van een speciale open cel structuur, wat een anti-verstikkende werking biedt. Daarnaast is de matras ook nog eens milieuvriendelijk. Het gehele proces, van productie tot verpakking, is zo ontwikkeld dat er zo min mogelijk milieubelasting ontstaat. Dit maakt deze matras zowel duurzaam als comfortabel. Ook is deze matras gemakkelijk in gebruik. Door de veerkrachtige schuimlaag kan de matras eenvoudig in verschillende posities versteld worden. Bovendien is deze matras in verschillende formaten verkrijgbaar. Dus of uw kind nu op een 60x120 cm, 70x140 cm of 80x160 cm matras slaapt, de Baby Matras Mels biedt voor elke situatie een oplossing. Kortom, de Baby Matras Mels 100% Micropercale Open Cel Ademend Anti verstikkend Kindermatras is de perfecte oplossing voor een betaalbare en comfortabele slaapervaring voor uw kind. Ideaal voor het creëren van een frisse en veilige slaapomgeving.

8. ABZ Baby Matras met wasbare hoes 95x75x6 cm.

ABZ Baby matras met wasbare hoes 95x75x6 cm biedt uw kindje een perfecte slaapomgeving. De matras is gemaakt van polyether, waardoor hij lichtgewicht en comfortabel is, en is behandeld tegen allergenen. Het heeft een dikte van ongeveer 5 cm en is voorzien van een wasbare hoes. Deze hoes voorkomt dat vuil en stof de matras binnendringen en maakt het eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is de ABZ Baby matras voorzien van een speciale luchtventilatie. De luchtstroom voorkomt dat vocht in de matras blijft hangen, waardoor het een frisse en schone slaapomgeving blijft creëren. Bovendien heeft de matras een uniek schokabsorberend vermogen, waardoor het kindje in de box comfortabel kan liggen. De extra zachte en stevige filling zorgt ervoor dat het matras goed meebuigt met het lichaam van je kind.

9. Ada Sleep Kids® Baby Peuter en Kleuter Ledikant koudschuim matras 60x120 Anti-allergisch Wasbare hoes.

Ada Sleep Kids® Baby Peuter en Kleuter Ledikant koudschuim matras 60x120 Anti-allergisch Wasbare hoes biedt het perfecte comfort voor je kind. De matras is gemaakt van 100% koudschuim wat zorgt voor een ideale ventilatie en een perfecte ondersteuning. Het heeft een stevige, maar zachte structuur, zodat het perfect is voor kinderen van alle leeftijden. Het matras is ook anti-allergisch en heeft een verwijderbare en wasbare hoes. Deze is gemaakt van 100% ecologisch katoen en heeft een speciale ademende en antibacteriële coating. De wasbare hoes zorgt ervoor dat het matras zo hygiënisch en fris mogelijk blijft. Bovendien is het matras voorzien van een speciale kern die de vorm en het comfort behoudt. Kortom, Ada Sleep Kids® Baby Peuter en Kleuter Ledikant koudschuim matras 60x120 Anti-allergisch Wasbare hoes is de perfecte keuze voor de slaapkamer van je kind. Het is comfortabel, stevig, duurzaam en gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Het matras zorgt ervoor dat je kind gezond en gebalanceerd slaapt, zodat hij of zij fit en energiek wakker wordt.

10. Chicco Baby Hug 4 in 1 co-sleeper matras.

Voor een optimaal comfort voor je kleine is de Chicco baby hug 4 in 1 co-sleeper matras gemaakt. Dit matras is gemaakt van 100% katoen, zodat het ademend en zacht aanvoelt voor je kindje. Het is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden en is speciaal gemaakt voor de Chicco baby hug 4 in 1. De afmeting van het matras is 38 x 74,5 x 2,8 cm. Het wordt afgeraden om het matras in de wasmachine te wassen, maar alleen met de hand. De Chicco baby hug 4 in 1 co-sleeper matras biedt optimale ondersteuning en comfort voor je kleintje. Het matras is voorzien van een zachte en ademende stof, waardoor je kindje heerlijk comfortabel zal liggen. Daarnaast is het matras geschikt om samen te slapen met je kindje, zodat je je kleine dichtbij houdt en er altijd voor hem of haar bent. De omgeving waarin je kindje slaapt, is hierdoor veilig, comfortabel en ontspannen.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over baby matras

Dit hebben wij aan de hand van ons eigen onderzoek gedaan. We zijn op zoek gegaan naar de beste baby matras van dit moment, waarbij wij elke variant langs een strenge meetlat hebben gelegd. Uiteindelijk zijn wij hierdoor in staat geweest om alleen de beste varianten aan te wijzen.

Ja, deze baby matras review is 100% betrouwbaar. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij 100% onafhankelijk werken. Wij werken niet met merken of fabrikanten samen, waardoor wij uitsluitend voor de 10 beste baby matras zijn gegaan. Zonder rekening houdend met het merk dus.

Charlotte

Jaren geleden werd ik moeder van ons eerste kind. Tot dat moment had ik uiteraard geen idee wat ik ervan kon verwachten, maar het heeft mijn leven absoluut verrijkt. Wel ben ik er achter gekomen dat het ontzettend belangrijk is om in de juiste babyproducten te investeren. Met 123baby-advies.nl doe ik er dan ook alles aan om alle kersverse/toekomstige ouders op de juiste manier te adviseren. Dit doe ik samen met nog een paar specialisten.

Meer vergelijkingen

Charlotte | 23 April 2023

Ons laatste woord over baby matras

Nu je de top 10 baby matrassen hebt bekeken, heb je toch vast een beter beeld over wat er allemaal op de markt aanwezig is. De verschillende opties bieden je een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden om voor jouw baby een veilige en comfortabele matras uit te kiezen. Als je wel wat extra hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze, dan staan wij natuurlijk voor je klaar. We willen dat jew kleintje heerlijk kan slapen, en een goede matras is daarvoor van cruciaal belang.

Tips voor het uitkiezen van de beste baby matras

Het uitkiezen van een nieuwe baby matras voor je baby is niet simpel. Dit komt omdat je de aankoop niet dagelijks doet, doordat het aanbod divers is en doordat de verschillen tussen baby matras soms erg klein zijn. Om alsnog tot de beste koop te komen, raden wij je aan om deze tips even goed op te volgen:

Doe navraag bij ouders in je omgeving voor de baby matras

Heb je bijvoorbeeld vrienden die ook ouder zijn geworden? Doe dan eens navraag bij hen. Vraag bijvoorbeeld wat zij erg fijn vinden aan de baby matras die zij gebruiken. Dit kun je vertalen naar bovenstaande varianten, waardoor je tussen deze varianten makkelijker de juiste keuze kunt maken.

Kijk goed naar bovenstaande 10 varianten

Wij raden je aan om even goed naar de samenstelling en eigenschappen van 10 bovenstaande varianten te kijken. Op basis daarvan kun je beter de vergelijking maken.

Durf te investeren voor de baby matras

Voor de beste baby matras betaal je nu eenmaal meer geld dan voor een matige baby matras. Alleen al om deze reden is het aan te raden om te durven investeren in de beste variant. Je kind is onbetaalbaar, dus bespaar zeker niet onnodig.

Houd rekening met je wensen voor de baby matras

Tot slot heb je ook nog met je eigen wensen te maken. Bepaal waar je veel waarde aan hecht en wat je fijn vindt/lijkt. Hierbij kun je uiteraard ook nog met een schuin oog naar de wensen/voorkeuren van je kind kijken.